Cum ne-am organizat si ce-am pus in bagaje in prima noastra vacanta cu micutul de aproape 2 ani ? Afla experienta noastra mai jos si lista lucrurilor necesare pentru vacanta.

Cum ne-am organizat si ce-am pus in bagaje in prima noastra vacanta cu micutul de aproape 2 ani ?                Afla experienta noastra mai jos si lista lucrurilor necesare pentru vacanta.

Ciudata vreme…
Spun asta pentru ca ma asteptam sa ne intoarcem la cald si bine si pentru ca speram ca mult asteptata vara sa fie blanda si constanta in ‘’comportamentul » ei, insa ploile se desfasoara nestingherite de cand am ajuns.
Cu toate acestea avem o doza de caldura pastrata din calatoria noastra in Antalya care cred ca o sa ne tina pana se instaleaza soarele din nou la noi.
Si apropo de asta, vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta care sper sa va inspire si sa va ofere cateva elemente pe care sa le aplicati in viitoarele voastre calatorii. ☀️

Trebuie sa recunosc ca au fost cateva temeri legate de prima noastra plecare in strainatate alaturi de micutul nostru Rares, un an si 10 luni. Nu stiu ce gandea in sinea lui partenerul meu, insa eu tot ma intrebam cum o sa reactioneze micutul in timpul zborului, cum o sa reziste drumului lung (2 ore de mers, cu masina, 2 ore in avion si 30 minute de la aeroport la hotel), daca o sa accepte meniul propus de restaurantul hotelului sau daca o sa-i placa nisipul si valurile marii n-o sa-l sperie.

Inainte de toate trebuie sa precizez ca am ales o vacanta all-inclusive in Antalya, Turcia, statiunea Lara, cea mai apropiata de aeroport. Pentru aceasta, primii pasi au fost :

✈️  Verificarea validitatii pasapoarelor
✈️  Depunerea actelor pentru pasaportul lui Rares (a fost gata intr-o saptamana, este valabil 3 ani, iar costul a fost de 250 ron aprox)
✈️  Confirmarea vacantei catre Agentia de voiaj
✈️  Rezervarea locului de parcare pentru masina personala (am gasit o parcare privata la 5 minute de aeroport)


Apoi au urmat...

  • Putina liniste
  • Povesti lui Rares despre viitoarea noastra aventura
  • Nerabdare

Si mai apoi…

  • Bagajee

Bagajele le-am realizat cu 2 zile inainte de plecare pentru a ne asigura ca nu ne scapa nimic si toate lucrurile isi gasesc locul in cele 3 valize.

Va las aici lista lucrurilor pe care le-am pus in valiza micutului calator:
-
hainute de schimb (niciodata nu sunt prea multe; alegeti si o tinuta eleganta pentru o seara speciala)

- Hainute cu protectie solara (costum intreg de baie cu protectie UV)
- Slapi/sandalute de plaja (rezistente la apa)
- Accesorii (sapca, palarii cu protectie UV), ochelari de soare
- Prosopel de plaja
- Pampers de apa
- Accesorii de inot : aripioare, colac, salteluta ( mai bine rezervi un mic loc in bagaj decat sa cumperi la preturi mai mari in statiune)
- Set de joaca pentru nisip (galetica, lopatele, barcuta, fantana arteziana)
- Cateva jucarii care ii plac mult (in cazul nostru mingea a fost nelipsita pentru ca s-a jucat “doolll” in fiecare zi)
- Crema pentru protectie
- Crema hidratanta
- Set de ingrijire (pieptan, forfecuta, periuta & pasta de dinti)
- Termometru si medicamente (sirop de tuse, Panadol Baby, Nurofen, ser fiziologic, batista bebelusului, comprese sterile, plasturi, Baneocin, unguent pentru iritatii)
- Gel de spalare
- Apa termala

Bagaj de mana (ghiozdanel) :
- Un set de haine de schimb
- Servetele umede
- Scutece
- Saci menajeri (super utili ne-au fost acestia pentru schimbarea scutecului)
- Dezinfectant
- O carte noua cu personaje/motive atractive pentru micut
- O jucarie noua (noi am avut o masinuta de lemn cu sofer si pasager care l-a tinut ocupat in momentele de pauza)
- Apa
-  Mici gustari (fructe, biscuitei sau ce-i place micutului sa rontaie de obicei)
- O bluzita lejera/o muselina (deseori in avion functioneaza la maximum aerul conditionat si mai ales daca micutul adoarme, ceva de acoperit este necesar)

3 lucruri pe care trebuie neaparat sa le ai in bagaj :
- Sticla termica care sa mentina lichidele la temperatura dorita (apa sa nu fie la temperatura potrivita). Noi am folosit termosul cu motiv Unicorn care mentine bauturile reci pana la 24 ore.
- Palaria cu protectie UV (noi am folosit-o si la 9 dimineata cand ieseam la piscina si dupa-amiaza, la 17-18 cand ne aflam pe plaja).
- Caruciorul copilului (nu ne-am fi descurcat fara el avand in vedere distantele lungi de parcurs in interiorul resortului)


Tipsuri pentru tara pe care am vizitat-o noi :
- Perioada ideala de calatorie : final de mai-inceput de iunie, septembrie-octombrie
- Alege o statiune cu o plaja prietenoasa cu talpile micutului, respectiv cu nisip
- Verifica distanta de la aeroport pana in statiune astfel incat drumul sa nu fie foarte obositor pentru cei mici (si pentru cei mari in final pentru ca stim foarte bine : copii obositi, parinti extenuati J))
- Compara hotelurile dupa mai multe criterii : piscine adaptate categoriilor de varsta, distanta pana la mare, evenimente pentru copii, club de joaca, parc de distractii, tobogane

Noi am ales hotelul pe baza unei recomandari si pot spune ca am fost foarte multumiti de serviciile complexe, ne-am bucurat de fiecare activitate noua a micutului nostru, de joaca la piscina sau distractia de la malul marii, evenimentele special organizate pentru cei mici si cei mari, mancarea inspirata din bucataria locala si internationala si fiecare atentie din partea personalului.


Ne bucuram ca prima noastra experienta a fost una reusita, ca nu am omis niciun lucru necesar in bagajul nostru si ca toate s-au petrecut cu bine pana la intoarcerea noastra. Abia asteptam o noua aventura impreuna pe care sa o putem descrie si aici, pentru voi!:)
Acum va spunem spor la pregatiri si va dorim o vacanta de vis alaturi de familie !

Pe curand,
Andrada (caruselulcuvise.ro)


PS: Daca v-a placut/inspirat articolul va asteptam pe paginile noastre de Instagram / Facebook si asa vom tine legatura indeaproape. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!