De ce este bine sa optezi pentru un sistem de purtare ergonomic

De ce este bine sa optezi pentru un sistem de purtare ergonomic
Sistemele ergonomice pentru purtarea bebelusilor castiga tot mai mult teren in ultima vreme, deoarece multi parinti ajung la concluzia ca sunt foarte benefice atat pentru cei mici, cat si pentru ei. Daca si tu te gandesti sa faci o astfel de achizitie, pentru a fi cat mai bine informat, iti vom prezenta in cele ce urmeaza principalele avantaje.

Un prim mare avantaj al acestor produse este acela ca ajuta la prevenirea colicilor si a refluxului. Aceste doua probleme nu apar daca cel mic se va simti in siguranta, nu va plange necontrolat si are cat mai mult contact corp la corp cu unul dintre parinti. In timp ce bebelusul este purtat in sistem, el este si leganat, ceea ce va ajuta la eliminarea gazelor.

Mai usor de hranit

Sistemele ergonomice de purtare ajuta foarte mult si in hranirea nou-nascutului. Mama va putea alapta foarte usor chiar daca nu este intinsa, iar cel mic va avea o pozitie corecta pentru a putea sa manance in siguranta. Mai mult decat atat, daca mama va avea contact piele pe piele cu bebelusul, acest aspect va favoriza declansarea lactatiei.

Displazia de sold este o problema destul de frecventa in cazul celor mici, iar sansele de recuperare sunt mult mai mari daca bebelusul este purtat intr-un sistem de purtare. In schimb, acesta trebuie sa fie ergonomic, iar pozitia bebelusului trebuie sa fie una corecta - picioarele departate, genunchii flexati si funduletul mai sus decat genunchii (pozitia broscuta sau M).

O dezvoltare corespunzatoare

Folosind un asemenea sistem, iti vei ajuta copilul sa se dezvolte sanatos la nivelul coloanei si al muschilor, deoarece pozitia verticala va mentine coloana dreapta si va intari inclusiv muschii capului si ai gatului.

Sistemele de purtare sunt apreciate foarte mult si pentru faptul ca ii permit bebelusului sa aiba un somn profund si linistit. Acesta se va simti foarte confortabil, iar leganatul natural ii va fi benefic pentru a adormi usor. Multi parinti aleg sa isi poarte astfel copiii nou-nascuti pentru a-i adormi mai usor, asadar, incearca si tu.

Produsele pot fi extrem de confortabile si pentru parinti. Uneori, cei mici nu vor sa se dezlipeasca de mama, chiar daca aceasta are diferite sarcini de indeplinit. Daca si tu te confrunti cu astfel de momente, afla ca iti poti purta copilul in sistem atunci cand faci mancare, cand mergi la cumparaturi, cand te deplasezi cu mijloacele de transport in comun, cand vrei sa mergi la anumite evenimente sau cand pur si simplu cand vrei sa te plimbi.

Sistemele de purtare trebuie sa fie neaparat ergonomice, deoarece pot face mai mult rau decat bine. Asta inseamna ca este necesar:

sa ofere un suport al picioarelor care sa permita pozitionarea in M;

sa aiba un spate moale, care sa se muleze in asa fel incat coloana sa stea dreapta;

sa fie dotate cu suport suplimentar pentru cap, daca bebelusul nu il poate sustine singur;

sa se adapteze usor in functie de cat este de mare bebelusul;

sa ofere pozitia pe care bebelusul o are, de regula, atunci cand este tinut in brate.
 
Scaune Auto pe Varsta - Marsupiu ergonomic Easy&Go
-13%

Marsupiu ergonomic Easy&Go

299,00 Lei 259,00 Lei

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!