Cum alegi cele mai potrivite pahare si cani pentru bebelusi

Cum alegi cele mai potrivite pahare si cani pentru bebelusi
Odata cu inceperea diversificarii, copilul trebuie sa bea si apa. Intr-o prima faza va fi mai dificil si riscant sa faca asta dintr-o cana normala, motiv pentru care trebuie sa iei in calcul achizitionarea unei variante special gandite pentru bebelusi. Iata care sunt cele mai importante criterii de selectie pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi pahare si cani pentru cei mici:

Tipul - aici ne referim la modul in care sunt realizate aceste recipiente si implicit la cum sunt utilizate.

Cu tetina - sunt recipiente care au un orificiu de tip cioc prin care cei mici pot sa bea cantitatea dorita de apa. Astfel de produse ajuta la o sorbire usoara si sunt intalnite la inceputul diversificarii, insa folosite in exces pot afecta dentitia, motiv pentru care sunt recomandate doar pentru servirea apei in timpul mesei.

360 - sunt acele cani care ii vor permite bebelusului sa bea apa din orice parte, fara a se uda si sunt prevazute cu valve speciale, care se inchid automat dupa. Folosirea lor ii va ajuta pe copii sa devina independenti si in timp sa se descurce cat mai bine cu recipientele normale. Aceste cani nu afecteaza dentitia, ci dimpotriva, sunt gandite in asa fel incat muscatura sa se dezvolte normal. Folosirea lor incepe in jurul varstei de 9 luni, cand cei mici invata mai usor sa apese cu buzele pe margine pentru a permite apei sa curga.
Cu pai - canile si paharele de acest tip sunt folosite dupa ce copilul a invatat deja sa manance si sa bea apa din alte tipuri de recipiente. De regula, asta se intampla in jurul varstei de 1 an.

Materialele - orice produs pe care il cumperi pentru copil trebuie atent ales si este necesar sa tii cont de materialele din care este fabricat. La cani si pahare pentru bebelusi, de cele mai multe ori intalnim:
Silicon - nu este daunator la contactul cu alimentele, are o textura moale si placuta;
Plastic - este rezistent, are un pret accesibil si trebuie sa nu contina BPA pentru a fi sigur de utilizat.

Dimensiunile - in privinta acestui aspect urmareste in primul rand capacitatea canii, care ar trebui sa fie de 150-200 ml, astfel incat cel mic sa aiba suficient lichid, dar sa poata si tine in mana cu usurinta recipientul.

Designul - pentru cei mici este destul de important modul in care arata un anumit produs, iar unele aspecte tin de preferinta, altele de confort si siguranta:

Culoare - aici nu este greu de ales, deoarece vei gasi multe produse disponibile, in diverse nuante atractive pentru cei mici;
Imprimeu - este important in special cand cel mic incepe sa aiba preferinte si indrageste anumite obiecte sau personaje:

Manere - sunt foarte utile, deoarece il vor ajuta pe copil sa prinda cu usurinta cana, ceea ce va contribui la un grad ridicat de independenta.

Ia in calcul toate aceste aspecte, dar gandeste-te si la altele care sunt importante pentru tine si alege cana potrivita pentru copilul tau, deoarece hidratarea este extrem de importanta la orice varsta.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!