Cum aleg sistemul de purtare potrivit pentru bebeluș

Cum aleg sistemul de purtare potrivit pentru bebeluș
Încă de la naștere, cei mici au nevoie în permanență de prezența maternă care să îi ghideze la fiecare mișcare. Pentru a putea să îi asiguri cele mai bune condiții de transport și susținere, ai nevoie de anumite elemente și accesorii inovative, special concepute în acest sens, adaptate la vârsta, greutatea și dimensiunile copilului său. Caruselul cu Vise îți vine în ajutor cu sfaturi și sugestii de care să ții cont pentru a alege cele mai eficiente și sigure sisteme de purtare pentru bebelușul tău, în așa fel încât să obții maximul de confort atât pentru el, cât și pentru tine.

Fii atent la nevoile copilului tău

În principiu, există trei mari categorii de sisteme de purtare pentru bebeluși, plus o variantă hibrid, la care să poți apela: marsupiul, sling-ul și wrap-ul. Fiecare dintre ele are particularități distincte și își demonstrează eficacitatea în raport cu situații specifice. Spre exemplu, marsupiul are cea mai mare putere de susținere, putând transporta cu el copii de la 3,5 până la 20 de kg, fără a-ți cauza niciun fel de disconfort. Următoarele două variante sunt mult mai fiabile și ușoare și asigură un contact direct cu corpul mamei, fiind ideale mai ales în primele luni de viață. Există și opțiunea de marsupiu combinat cu wrap, plus accesorii suplimentare, pentru a îndeplini și mai multe funcții decât cele de bază. Indiferent care este alegerea ta, important este că vei asigura o poziție corectă a capului pentru cel mic, plus poziția „M” a picioarelor, susținere ridicată și confort sporit.

Ia în considerare condițiile în care urmează să folosești noul sistem de purtare

În casă sau afară, pe termen lung sau scurt, iarnă sau vară, acestea sunt principalele aspecte pe care să le ai în vedere la momentul achiziției. Dacă marsupiul este ideal pentru sesiunile lungi de transport, atât în aer liber, cât și în interior, este rezistent și durabil, variantele din materiale mai fluide sunt perfecte pentru a fi purtate în casă, sunt foarte flexibile și nu provoacă niciun fel de disconfort termic.

Ține cont și de confortul tău

Deși toate variantele sunt special configurate pentru a nu crea niciun fel de disconfort atunci când le montezi, este bine să te orientezi către un sistem de purtare care să îți faciliteze pe cât posibil utilizarea. Marsupiul are avantajul suprem al amplasării cu o singură mână, fiind rapid și eficient, însă materialele dense și nenumăratele pernițe cu care este prevăzut s-ar putea să te jeneze din punct de vedere termic în zilele călduroase. Pe de cealaltă parte, sling-ul este realizat dintr-o pânză subțire, din bumbac natural, care permite trecerea aerului fără probleme. Cu toate acestea, sistemul complex de legare s-ar putea să te pună în dificultate atunci când ești în criză de timp. Wrap-ul este asemănător cu sling-ul, fiind la fel de ușor și răcoros, dar cu un mecanism diferit de înfășurare. Sunt importante și astfel de aspecte pentru a garanta o experiență cât mai plăcută atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!