Ajuta-l pe cel mic sa faca primii pasi in siguranta si confort

Ajuta-l pe cel mic sa faca primii pasi in siguranta si confort
Premergatorul este un dispozitiv pe care parintii il cumpara frecvent, insa, adesea starneste controverse. Nu stim in care tabara te afli, insa, vrem sa prezentam cateva dintre plusurile si minusurile unui asemenea produs.

Cei mai multi dintre parinti cumpara un premergator pentru a-i ajuta pe cei mici sa faca in siguranta primii pasi. Aceste articole ii pot oferi copilului stabilitatea de care are nevoie pentru a prinde curaj sa mearga si pot ajuta si la intarirea muschilor si implicit la pregatirea lor pentru mersul individual. Totodata, premergatoarele sunt produse atractive pentru cei mici, care ii pot distra pe acestia cu diferite accesorii si jocuri de lumini.

Folosirea corespunzatoare a produsului

Sunt multe controverse legate de premergatoare, insa acestea se nasc de cele mai multe ori din folosirea incorecta a unui astfel de dispozitiv. Pentru inceput, ceea ce trebuie sa ai in vedere este timpul petrecut in premergator. Specialistii nu recomanda ca sesiunile de plimbare sa fie mai lungi de 20 de minute, iar cu cat timpul este mai scurt, cu atat mai bine.

Foarte important este momentul in care copilul este pus in premergator. Pentru a nu-i afecta mersul, ideal ar fi ca asta sa se faca atunci cand micutul se poate ridica singur in picioare. Totodata, ai grija si la incaltaminte, deoarece nu sunt recomanati slapii, papucii de casa, sandalele sau altele care nu sustin glezna.

Ca parinte trebuie sa fii foarte atent in momentul in care iti lasi copilul in premergator. Acesta nu este un obiect care sa iti dea libertatea ca intre timp sa iti vezi de activitatile zilnice. Premergatoarele pot fi foarte periculoase daca cel mic nu este supravegheat, deoarece poate sa cada pe scari sau se poate lovi de diferite obiecte.

Cum poti lua decizia potrivita

Pentru a te asigura ca alegi premergatorul corect, tine cont de urmatoarele sfaturi:
opteaza pentru un produs care sa fie foarte stabil si sa nu se rastoarne cu usurinta;
cauta o varianta ajustabila, care sa permita reglaje in functie de inaltimea copilului;
asigura-te de faptul ca premergatorul poate sustine greutatea pe care micutul tau o are;
fii atent la materialele folosite in realizarea dispozitivului, deoarece acestea trebuie sa fie rezistente si sa nu favorizeze transpiratia;
urmareste prezenta unor margini de silicon, dar si pe roti, pentru atenuarea socurilor, dar si pentru a proteja obiectele din jur;
cumpara o varianta prevazuta cu centuri de siguranta.
Asadar, nu premergatoarele in sine sunt o problema, cum ar putea crede unii, ci folosirea lor in mod incorect. Daca limitezi timpul pe care copilul il petrece intr-un astfel de dispozitiv, daca il incalti in mod corespunzator si il reglezi astfel incat sa fie potrivit, totul va fi bine. Ca o alternativa la variantele clasice de premergatoare exista antemergatoarele, acestea fiind mai sigure si mai benefice pentru cei mici. Cu alte cuvinte, sa asiguri conditiile ideale pentru copilul tau este mai simplu ca niciodata!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!