7 lucruri de baza pe care le-am realizat dupa nastere

7 lucruri de baza pe care le-am realizat dupa nastere

Exista multe articole, interviuri, carti editate de specialisti din care puteti afla lucruri utile din lumea nou nascutilor, insa eu am adunat mai jos cateva lucruri din experienta alaturi de baietelul nostru si modul in care noi le-am gestionat.

Copiii sunt diferiti, insa ceea ce este cert este ca bebelusii nostri apar dintr-o data intr-o lume noua pentru care nu sunt pregatiti, iar noi, parintii, impartiti intre sentimenete de fericire extrema si teama de a nu face suficient de bine, incercam sa le facem acomodarea cat mai usoara. 
🌾

 Va prezint mai jos 7 lucruri de baza pe care le-am realizat dupa momentul nasterii :

1. Si acum ce si cum facem ? Imi amintesc ca eram foarte dezorientata in primele zile si nu stiam care aveau sa fie urmatorii pasi. Stabilirea conexiunii cu medicul de familie si pediatrul cred ca este esentiala pentru ca un specialist sa poata urmari evolutia micutului indeaproape.

2. Cum am amenajat camera bebelusului ?
Fac parte dintre acele mamici care au dormit alaturi de copil inca din prima clipa, patutul bebelusului fiind atasat de al nostru, pentru a nu intrerupe pentru mult timp somnul acestuia pentru momentul alaptarii, dar si pentru a-l simti cat mai aproape pe micut.  
🌙
Am folosit : lenjerie de patut, protectie laterala, lampa de veghe, baby nest si carusel muzical.
Nu am folosit : perna, pled, pilota sau alte obiecte pe timpul somnului micutului pentru a preveni orice incident nedorit
Temperatura ideala :– 21,5 grade

3. Alaptarea bebelusului:
Nu ma asteptam ca alaptarea sa fie o adevarata provocare (m-am gandit ca povestile pe care le auzisem sunt cazuri rare si nu avea sa mi se puna mie nicio piedica in acest proces). Alaptarea a fost cu succes abia in a 5-a zi in cazul meu, insa cu multa perseverenta, insistenta, nesomn si mult plimbat in brate si vorbit cu bebelusul…tot efortul s-a incheiat cu fericire superioara! 
💙
Nici continuarea nu a fost usoara din prisma faptului ca micutul devine absolut dependent de mama, insa personal, sunt fericita ca am reusit, fericita atat pentru micut, cat si pentru mine.  
Pozitia de alaptare (ureche-umar-sold in axa corpului) ne-a ajutat atat in diminuarea colicilor, cat si in evitarea ranilor (ragade). Perna de alaptare mi-a fost alaturi in acea perioada solicitanta, iar muselinele erau nelipsite la fiecare alaptare pentru a indeparta picaturile de lapte rostogolite pe barbia micutului. 
🍼
Ingrijirea sanilor: normala, fara produse utilizate in exces pentru ca bebelusul sa respire mirosul natural al mamei.

4. Modalitati de calmare a plansului bebelusului :

1. Zgomotele albe, da ! Pe noi ne-au ajutat foarte mult, in special acesta, folosit la volum maxim : va las linkul catre Youtube. Fie ca era din cauza colicilor sau doar o criza de plans, in masina, acasa, la plimabrea cu caurciorul, acesta era salvarea noastra. 

2. O jucarie cu butoane sonore si luminoase sau o jucarie de dentitie 
3. Alaptarea, deseori aceasta era cauza pentru care micutulul plangea, pentru ca ii era foame sau sete.
4. Imbratisarea si asezarea la pieptul mamei 
💛
5. Chiar si temperatura poate cauza o stare de disconfort, asa ca si noua ne-a lua ceva timp sa realizam acest lucru si sa gasim temperatura ideala

5. Cum am pastrat amintiri:
Album bebelus: am primit un astfel de album si mi-am facut timp sa notez cateva lucruri, momente din evolutia micutului nostru pe care cu drag le recitesc acum...desi ni se pare ca nu avem timp sau ca mereu ne vom aduce aminte si nu este necesar sa notam undeva, cred ca nu este asa si cateva amintiri scrise ne pot face sa reconstruim trecutul cu toate detaliile frumoase.   
🦋
Masurator inaltime: pare un lucru banal, insa ne-a ajutat sa observam cu bucurie fiecare evolutie a copilului care a transformat cu timpul acest obiect intr-un partener de joaca. 

6. Grija de sine:
Primele zile acasa cu multe kg in plus si abdomenul moale nu prevesteau un viitor stralucit al siluetei mele, insa cu rabdare, mese echilibrate si multa miscare in ritmul caruciorului am reusit usor usor sa-mi revin. SI bineinteles, alaptarea a contribuit la consumul de calorii zilnice, ceea ce a fost un plus minunat al acestei decizii. 
🌺

7. Organizarea :
Nasterea este o proba fizica, iar bebelusul care vine nu ne lasa mult timp sa respiram. In astfel de momente cred ca organizarea este cheia (exemplu: cumparaturi online, rezolvarea taskurilor obisnuite in timpul somnului micutului), urmarirea unui program zilnic,  apoi delegarea (atribuirea unor sarcini partenerului de viata/ apropiatilor), toate m-au ajutat la mentinerea nivelului de energie si la o atitudine pozitiva. 



 Acestea sunt cateva elemente din experienta mea si mi-as dori ca acestea sa va inspire in   actiunile pe care le intreprindeti in cadrul familiilor voastre, alaturi de singurul sfat pe care   imi permit sa vi-l dau : sa faceti din fiecare etapa o perioada de neuitat!

 Se spune ca trebuie sa profitam de fiecare moment pentru ca timpul trece prea repede…     asta simt si eu acum cand va povestesc si ma minunez cand vad ca bebelusul nostru s-a   transformat parca peste noapte intr-un baietel mare care va face in curand 2 ani…

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!