Medic neurolog și psiholog: „Nu-ți învăța copilul să citească de la 2 ani!”

Medic neurolog și psiholog: „Nu-ți învăța copilul să citească de la 2 ani!”

 Mulți părinți își doresc ca copiii lor să învețe să scrie și să citească de la vârste fragede, copiii de doar 2 sau 3 ani sunt puși să memoreze literele și cifrele și să le scrie. Acești părinți ar trebui să știe că totul se face doar la momentul potrivit.

Cunoscutul psiholog și neurolog rus, Tatyana Chernigovskaya, le transmite acestor părinți un singur lucru: „Sunteți proști.”

„Este foarte important pentru copii să înceapă învățarea la timp. Principala problemă a zilelor noastre este orgoliul părinților care se răsfrânge asupra copilului. Îmi spun unii părinți, mai mult lăudându-se: Am început să-l învăț pe fiul meu de doi ani să citească., iar eu răspund: Ei bine, ești prost? De ce trebuie să faci asta? Un copil de 2 ani nu poate face asta deoarece creierul lui nu este pregătit.

Învățăm copiii să citească de la doi ani nu pentru că-i va ajuta la ceva, ci pentru că avem noi, ca părinți, nevoie de o validare din partea celorlalți că al nostru copil este deștept. Părinții fac lucrul acesta pentru a se lăuda, din orgoliu. În realitate, fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui, iar pentru ca creierul copilului să se dezvolte corect nu trebuie inundat cu informații pe care încă nu le poate asimila.

 

Abilitățile motorii fine, cele mai importante

Specialistul oferă mai multe sfaturi despre cum trebuie antrenat și stimulat creierul copilului, ca procesul de învățare să se facă corect și armonios. Spune că la un copil de 2-3 ai, cea mai mare atenție trebuie acordată abilității motorii fine.

Este foarte important să se acorde atenție dezvoltării abilităților motorii fine ale copilului. El trebuie să modeleze cu plastilină, să decupeze cu foarfece, să sorteze biluțe sau alte obiecte mici. Dacă nu lucrăm cu el astfel de lucruri, atunci abilitățile sale motorii fine nu vor funcționa iar mai târziu vom observa probleme de vorbire. Aceste activități aparent banale sunt însă mult mai importante decât învățarea unui copil să citească de la vârste foarte mici. Dacă nu dezvoltați abilitățile motorii fine ale copilului, să nu vă mai plângeți mai târziu că are probleme de dezvoltare mintală.”, spune specialistul.Cine este Tatyana Chernigovskaya?
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!